Oma koti I
Ikää 16-17
Solukämppä Tampereen Kaukajärvellä. Ikkunat maan tasassa, talvella kaksi peittoa ja makuupussi. Kämppiksiä oli virallisesti kaksi, oikeasti yksi ja joku vaihtuva ja tuntumalta 1-10 riippuen siitä, paljonko kavereita pyöri nurkissa.
Kaukajärvellä asuessa aloitin lukion, hankkiuduin eroon neitsyydestä ja löysin ensimmäisen tyttöystäväni - Kämppiksen siskon.

Koti II
17-18 vee
Pieni huone Tampereen Kalevassa kolmen hengen solussa, jossa ei paljon kommunikoitu.
Kehitin seksuaali-identiteetistä valtaosan minäkuvaani, pyöritin kahta suhdetta samaan aikaan, selvitin kirjoitukset ja päätin paeta maasta.

Koti III
19 vee
Entisen luokkakaverin alivuokralaisena Vaasan keskustassa puutalossa. Huone oli pieni, mutta riitti patjalle cd-soittimelle. Muuta ei tarvittu, koska työ Saksassa oli varmaa.

Koti IV
19 vee
Grömitz, Pohjois-Saksa.
Vanhan, vesivahinkoja kärsineen majatalon huone, kokoa 6m². Varusteina sänky, tuoli, vaatekaappi ja pieni lavuaari, jonka vesihana vuoti. Olin iloinen jokaisesta hetkestä, jota en viettänyt töissä tai työnantajan tarjoamassa kämpässä.

Koti V
19-21 vuotiaana.
Berliinin kekusta-alueella vanhan idän puolella. Huoneeni oli kaksiossa se pienempi. 12 m² oli ihan liikaa ottaen huomioon, että tulin maahan repun kanssa ja sain koko irtaimistoni vähitellen kavereilta irimittaiseen lainaan. Kämppikseni oli muutaman vuoden vanhempi sosiaalipedakogihippi, jota ilman en IKINÄ olisi selvinnyt maahantulovaikeuksista.

Koti VI
21-22 vuotiaana, ensimmäinen squatti
Muuttopäätös syntyi muutaman drinksun jälkeen. Tapasin ihanan tytön bileissä, joka kysyi, haluaisinko muuttaa parinkymmenen ämmän kanssa melko vallattuun taloon. Ihana tyttö oli se, joka minut houkutteli taloon ja se, joka kielsi tulemasta takaisin kotiin asumaan Lattareista.
Kuudennessa kodissani päädyin ensimmäistä kertaa elämässäni asumisjärjestelyjen puitteissa johonkin, mitä en välttämättä määrittelisi \"romanttiseksi parisuhteeksi\", mutta johon liittyi rakkaus, lämpö ja läheisyys.

Koti VII
22 vuotiaana
Bolivian nimellisen pääkaupungin Sucren keskustassa. Huone oli keskellä taloa. Kaksi ikkunaa johti molemmat käytävään, missä oli jatkuvasti kauheasti liikettä.
Asuin ihanan perheen kanssa ja opin paljon paikallisen lastenkasvatuksen myyteistä.

Koti VIII
23 vuotiaana
Elämäni toinen squatti. Tiesin muuttopäätöksen menneen pieleen 10 päivää muuttoni jälkeen. Puoli vuotta myöhemmin pakkasin sunnuntaina kamani ja muutin nykyiseen kotiini. Sitä seuraavana maanantaina oli sappileikkaus. Tämä kuvastakoon kiirettäni päästä äkkiä pois.

Koti IX
23 vuotiaasta eteenpäin
Elämäni kolmas squatti. Elämäni ensimmäinen koti, johon minulla on \"edes\" välillinen omistussuhde.
Kaksi lasta, pari koiraa, auto ja pari kuukautta sitten oli vielä parisuhdekin kaupanpäälle ;)
En ole asunut missään äidin helmoista muutettuani yhtä pitkään, kuin täällä. Enkä ikinä ole tuntenut samanlaista tarvetta pysyä paikoillani.
Koska kaikki on melkein liian hyvin, allekirjoitin eilen työsopimuksen, jonka postitan huomenna. Sitä seuraa taas uuden kodin etsintä. Tällä kertaa todella vastahakoisesti. Minä en halua täältä pois.

Jos joku tuntee jonkun Turusta, jolla on ylimääräinen puutaloyksiö puoleksi vuodeksi tyrkyllä, niin täällä olisi joku, joka sen haluaisi. En soita omistajaa hätään joka kerta, kun putki tukkeutuu. Osaan lämmittää puilla. korjata hankalat lukot. Olen vuokralaisena älyttömän harmiton ja...