Siivous
En ole siivonnut kaaostani yli kuukauteen ajatuksella 'muutan kuitenkin ensiviikolla uuteen huoneeseen'. Sen seurauksena kirjahylly koostuu riveistä, pinoista ja kasoista. Tavallinen temaattinen järjestykseni on ajat sitten kadonnut. Espanjan sanakirja ei tavallisesti kuulu Nalle Puhin ja Don Rosan väliin.
Paperipinot kasvavat tasaisesti. Tietokoneen näytön päällä on vasemmalla kasa lajittelemattomia tärkeitä papereita, oikealla pino mapittamattomia yliopistotekstejä, jotka haluan säästää. Lattialla lojuu pari mappia. Gadumateriaalit pyörii jaloissa Lordi-postipaketissa.
Kaiken keskellä lojuu vasara siellä, putkipihdit täällä ja kutimet kaiken seassa.

Keittiö on juuri palannut evakosta ja pari hyllyä on vielä sijoittamatta. Kaikki lojuu työtasolla, eli työhön ei ole tasoa.

Lakaisin torstaina rappukäytävästä ämpärillisen hiekkaa ja pölyä. Tänään kaikki näyttää ihan torstailta.

Odotan innolla aikaa, jolloin siivoukseen kuuluu kaakelin saumojen jynssäystä.

Aktivistin eläke
Kulunut viikonloppu saa minut perääntymään pyhistä puheistani ja kallistumaan Anna-Jon kannalle. Viikonloppu alkoi mielenosoituksella, jossa olin ainoa ei-mustiin-pukeutunut. Demo kierteli pikkukaduilla, ulkopuoliselle ei voinut tulla selväksi, mistä on kyse ja lopulta parhaat puheet pidettiin keskellä ei-mitään sillalla. Kiva kohottaa omaa egoa?
Perjantaina vielä paloi puoli kadullista tavaraa vallatun baarin ikkunan alla. Miten-vedän-poliisin-huomion-kapakan-puoleen-ja-onnistun-hankkiutumaan-muiden-tekemästä-työstä-eroon?

Eläkepäätös, jota olen kypsytellyt vuosia, jatkoi muhimistaan, kun kuulin ihmisten pitäneen perjantain tapahtumia siistinä.

Aprilli
Eräs sai aamukahvini lipsahtamaan väärään kurkkuun

Kansalaisuus
Tästä päivästä eteenpäin saan ihan oikeaa saksalaista työttömyyskorvausta, ja siten käteen jää kolminkertaisesti rahaa menneen vuoden kuukausiin verrattuna. Ihan kipeetä. Vähänkö musta on tulossa hyvä saksalainen?
Ensin maksan velat.
Sitten ostan kengät (ensimmäiset jälkeen vuoden 2004).
Lopuksi hankin pyörän runkoon osat ja rullaan koko kesän kahdella renkaalla.