Sitä on pieni ihminen viikon vanhasta asti rampannut saunassa vain kuullakseen neljännesvuosisadan myöhemmin tehneensä kaiken ihan väärin.

Sain kavereilta joululahjaksi lahjakortin läheiseen saunaan, jonka penkkejä olen siitä lähtien kuluttanut ahkerasti. Olen oppinut, että:
- sauna perustuu kylmän ja kuuman vaihtelulle, minkä vuoksi yleisessä saunassa riippuu 30-kohtainen ohje saunomiseen kylmine suihkuineen ja lämpimine jalkakylpyineen.
- saunassa oleillaan kerrallaan 8-15 minuuttia. Aikaa voi tarkkailla seinällä valuvasta tiimalasista. kaksi tai kolme kertaa saunassa riittää. Sen jälkeen positiiviset vaikutukset eivät enää lisäänny.
- saunassa maataan pyyhkeen päällä. Ennen saunasta poistumista pitää kuitenkin istua kaksi minuuttia. Koko ajan on syytä pitää huolta siitä. että paljas iho ei kosketa puisia pintoja.
- löylyä ei pidä heittää itse. Saunamestari sen sijaan tulee puolen tunnin välein aromatisoidun löylyveden kanssa. Kiukaalle vedet heitettyään saunamestari löyhyttelee pyyhkeellä löylyt saunojille.
- saunasta viileään - esim. ulos katetulle terassille - poistuttaessa tulee pysytellä liikkeessä. Paikalla seisominen on haitallista saunan positiivisille vaikutuksille.
- saunaprosessin aikane ei pidä juoda. Sen sijaan solariumista ei ole haittaa.

Lisää voi oppia esimerkiksi lukemalla kultaisia sääntöjä. Seuraavan kerran Suomeen tullessani opetan koko suvun ja kaikki kaverit saunomaan oikein.