Keittiön pakollisesta remontista on puhuttu reippaasti yli puoli vuotta. Viime viikolla homma käynnistyi spontaanisti, koska sähkömies oli tulossa.

Tähän mennessä kaikki on tapahtunut, kuten sovittu: Työtasoa, hellaa ja tiskipenkkiä on korotettu, koska keittiötä käyttää lähinnä yli 180-senttiset ihmiset.
Työ on hoitunut lähinnä kahden ihmisen voimin.

Nyt sitten syntyi kriisi, jota ei tietenkään voitu puida kahden kesken, vaan tyytymättömyys piti viedä kokoukseen, jossa oikeastaan kukaan koko keittiöstä ei ollut paikalla.
Keittiöremonttia ei kuulemma olisi saanut aloittaa näin spontaanisti. Tosin vaihtoehtoista ajankohtaakaan ei esitelty. Kukaan protestoineista ei myöskään vaikuta miettineen, mitä tekemistä sähköjen uusimisella ja keittiöremontilla saattaisi olla keskenään.
Korotetut tasot on kuulemma liian korkealla. Nyt kerran viikossa paikalla oleva lapsi, joka ei muutenkaan käytä kyseistä keittiötä, ei ylety tasoille. Samoin 170-senttisellä kämppiksellä on ongelma, koska ei voi kurottelematta keittää kerran vuodessa käytetyssä korkeareunaisessa kattilassa, koska hella on 15 senttiä aiempaa korkeammalla. Ja jakkara on epämukava.
Keittiöremonttia lähinnä kaksistaan tehneet ihmiset ovat muutenkin egoisteja, koska tekevät päikseen hommia.

Näen märkiä unia puutaloyksiöstä.