Tänään ruokaillessa tuli valistettua 8-vuotiasta osa-aikakämppistä siitä, että persuksille läpsiminen on tulkittavissa monella tavalla. Neidin äidin selvennettyä sanomaa sanoilla "seksuaalinen ahdistelu/lähentely" kohteen silmät tummeni kolmanneksen, pituus lisääntyi neljänneksen ja äänenvoimakkus kasvoi kaksinkertaiseksi:
MÄ EN OLE SEKSUAALINEN!

Yritin löytää aiheeseen linkkiä voidakseni esittää, että näin ei varmaankaa ehkä vissiin ole - huonolla menestyksellä. Wikipedian artikkeli on erittäin yksipuolinen, lastenpsykiatri puhuu seksuaalikasvatuksen tärkeydestä lapsena, mutta unohtaa lapsen seksuaalisuuden. Lopulta löysin ranskalaisia viivoja aiheesta:

Lapsella on oikeus

[...]

Olla seksuaalinen

  • leikkiä lääkäriä, masturboida ja nauttia seksuaalisuudestaan
  • aikuisilla ei ole oikeutta rangaista näistä toiminnoista, eikä lapsen tarvitse hävetä käyttäytymistään
(Muistan joskus aikanaan vahtineeni pientä poikaa iltaisin. Herännäiskristillinen äiti käski viedä pojan kylmän veden alle jäähylle, jos yllätän kaksivuotiaan masturboimasta. Tämän jälkeen en palannut perheeseen.)

Yhdistävänä tekijänä kaikkialla oli tytön oppiminen naiseksi ja pojan mieheksi. Tsiisus... Aina toisinaan muistan, miksi SETAa tarvitaan Mainittakoon, että aseksuaalinen neiti 8-vee on kahden vuoden tuttavuutemme aikanaa nelisen kertaa miettinyt ääneen, ryhtyisikö isona mieheksi vai naiseksi ja on saanut kaikilta ympäristöstään täyden tuen miettiä asiaa.

---
Nukuttuani menneen viikon 14-tuntisia öitä, olen vihdoin hereillä. Mutta nyt sitten ihan tosissaan.