Kaadoin ensimmäistä kupillista liian laihaa teetä kurkkuun, kuun Muurari käveli sisään.
Muurari: hitto, kun sattuu munuaisiin.
Marri: Munuaisiin? Siis sattuu miten?
Mu: No on varmaan tulehdus tai jotain.
Ma: Kuule, menepä lääkärissä käymään. Se nyt on ihan sama,  ilmestyykö  kylpyamme paikalleen tänään vai viikon päästä.
Mu: Ei kun pitää tehdä töitä.
Hölmistyneenä katselin perään ja mietin, mikä hinku ihmisellä on väkisin painaa palkkahommaa, jos "työnantaja" tyrkyttää sairaslomaa.

Kaadoin toisen kupin teetä, joka ei ollut enää edes kuumaa. Toinen Raksamies kävelee tuskaisen näköisenä keittiön ohi, eikä edes moikkaa. No, kullakin on päivänsä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kämppis kävelee sisään:
Kämppis: Ei helvetti...
Marri: ?
K:  Raksamies on eilen pudottanut lasilevyn kämmenselälle, eikä saa keskisormeaan enää ollenkaan liikutettua. Näyttää jänne aika pahalta.
M: Mitä se sitten täällä tekee?
K: No sitähän minäkin. Yritin lähettää sitä lääkäriin, kun ei eilen ollut yöllä enää mennyt.
M: Yritit?
K: Niin. Se ei kuulemma voi mennä, kun sen on pakko tehdä töitä.

Voiko joku, bitte, selittää, mikä on homman nimi? Täällä ei kukaan ole ikinä katsonut ketään minkään lomien takia kieroon. Samoin on aika se ja sama, koska nämä ihmiset tekee työnsä. "Työajalla" lääkärissä käyminen ei ole ongelma ja sitä ennen vielä vähemmän. Raksa kun alkaa pyöriä vasta vähän ennen puolta päivää. Mikä pakko näillä tyypeillä on? Miksi raksaproletariaatti ei käytä lakiin kirjattuja saavutettuja etuja hyväkseen? Ja mistä lähtien työntekijät painaa paskalla palkalla enemmän hommaa ja vielä puolikuntoisina, kuin olisi pakko?