Viime kesänä eräänkin yhdistystilan remonttia otettiin harjoituksen kannalta - kas kun oli selvää, että meillä kotona on ihan sama työ edessä. Kyseisen lafkan keittiön lattiaa remontoidessa todettiin, että kellarissa, suoraan alapuolella, viemäriputki on halki. Nou hätä. Kämppiksen kanssa tutkailtiin tilannetta ja ajateltiin kokeilla onneamme.

Kaksi päivää myöhemmin olin saanut kolmesti erilaisia ulosteita ja tiskivesiä niskaani ja vaihtanut kymmenen metriä haljennutta putkea tiskiaineen ja kevyen väkivallan avulla ehjiin. Tämän jälkeen saimme nimityksen Scheisskommando ja rutosti itseluottamusta värkätä pienempien putkien kanssa. Nykyään olen kyseisen Kämppiksen kanssa vastuussa kaikista kodin putkitöistä, joihin ei ihan oikeasti tarvita ammattilaista.

Blogistanissa liftatessani löysin ihmisen, jolla vaikuttaa olevan vastaavanlainen perverssi kyl-mää-osaan-suhde erilaisiin putkiin. (Joo, oli aikaa, kun missasin kirjaston tilaustenjättöajan. Huomenna alkaa, siis jatkuu, opiskelu.)

Päivän Bolivia-anekdootti: kylässäni oli kolme vessaa ja kaksi kylmää suihkua. Yksi vessa ja toinen suihkuista oli CECAOTilla, jonka tiloissa asuin. Muut löytyi paremmin tienaavien muualla työskentelevien opettajien perheistä.