kondom.jpg Nyt SE on sitten päätetty. Tunti sitten nappasin ensimmäiset 10 mg Sitalopraameista ja samalla tuli selväksi, että meillä alkaa ehkäisy uudestaan.
Epilepsia ja raskauden ehkäisy on ongelmallinen kombinaatio lapsettomalle, jos sellaisena haluaa pysyä. Hormonaalisen ehkäisyn tehon jäädessä 60 prosenttiin kannattaa jo miettiä, onko ihan pakko. Kun mukana pitää kuitenkin leikkiä kumeilla (tms.), voi jo saman tien unohtaa hormoonit kokonaan. Lapsellisille sopii kierukka ehkä paremmin, mutta omalta kohdaltani tämä oli aina pois suljettu vaihtoehto.

Kun meillä päätettiin ehkäisyn pois jättämisestä, alkoi uusi huoli. Epilepsialääkkeitä käyttävillä naisilla on muita suurempi riski saada erilaisilla fyysisillä epämuodostumilla varustettuja lapsia (kts. linkki yllä). Prosenttilukuja pidempään katsellessa alkaa ottaa kaaliin hysterisointi: jos terveen naisen riski on 0,5-1% ja epileptikon 2-3-kertainen, saadaan edelleen tulokseksi vähintään 97% ns. normaalisti muodostuneita lapsia. Koska riskiä voi kuulemma pienentää ihan olennaisesti foolihapoilla, olen niitä ehtinyt popsia lääkärin suosituksesta jo jonkun paketillisen.

Vaikka tiedän oikein mainiosti, kaksilla keskushermostolääkkeillä ja epävakaalla psyykkeellä varustettuna ei kannata raskautua, harmittaa kuitenkin. Tuntuu jotenkin ajanhukalta ja mahdollisuuksien menetykseltä ehkäistä, kun kuukupille on yrityksestä huolimatta ollut tähän mennessä käyttöä joka kuukausi.
---
Sisälämpötila 15,2
---
Ja P.S.: Sain mielenrauhatilauksen: Kudon kaverille verhon. Joojoo!